Brandstofsysteem reinigen

Het reinigen van het brandstofsysteem is iets wat veel problemen kan voorkomen. Het brandstofsysteem is een belangrijk deel in een auto. Dit systeem zorgt ervoor dat de brandstof uit de brandstoftank naar de motor wordt vervoerd. Uiteindelijk zal het brandstof daar verbranden met als gevolg dat de motor kracht krijgt om vooruit te komen.

Al enige tijd wordt er gesleuteld aan de samenstelling van de brandstof, met als doel de CO2 uitstoot te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toevoeging van bio-ethanol aan de benzine. Echter heeft dit ook meerdere nadelen. Een van die nadelen is dat het brandstofsysteem sneller vervuild raakt, omdat bio-ethanol vocht aantrekt. De combinatie van vocht en ethanol zorgt voor een snellere veroudering en bijbehorende vervuiling van de brandstof.

Wanneer er vervuiling in het brandstofsysteem zit, kunt u dit merken aan uw auto. De auto kan bijvoorbeeld lichtjes stotteren bij het optrekken, maar ook verscheidene motorstoringen worden veroorzaakt door vervuiling. Het brandstofsysteem wordt namelijk electronisch gestuurd.

Al met al zorgen deze oorzaken ervoor dat het aan te raden is om uw brandstofsysteem om de zoveel tijd even te reinigen. Over het algemeen reinigen mensen het brandstofsysteem om het half jaar, maar dit is afhankelijk van het aantal kilometers dat u maakt. Normaal gesproken wordt er geadviseerd om het iedere 5000km toe te passen of anders bij de jaarlijkse servicebeurt.

Benzine en Diesel reiniger

Brandstofsysteem reinigen
Brandstofsysteem reinigers van Lindemann

De benzine en diesel reinigers van Lindemann zijn de oplossing voor een vervuild brandstofsysteem en ook voor het reinigen van injectoren. Het zijn krachtige reinigers die hardnekkige afzettingen uit het brandstofsysteem verwijderd.

Wij adviseren om de Service Cleaner van Lindemann iedere 5000km toe te passen. Mocht u jaarlijks niet aan dit aantal kilometers komen dan doet u er verstandig aan in ieder geval één keer per jaar toe te voegen.

Zoals gezegd is het preventief reinigen van het brandstofsysteem zeer aan te raden om bijvoorbeeld motorstoringen en verhoogd brandstofverbruik te voorkomen. Echter zijn de Lindemann Service Cleaner Benzine en de Service Cleaner Diesel ook curatief toe te passen. Na gebruik zult u vaak direct verschil merken!