Het nut van additieven

Over het nut van additieven is niet iedereen het eens. Er zijn mensen die vinden dat additieven wondermiddelen zijn die dure reparaties kunnen voorkomen en anderen hebben er helemaal niets mee en vinden het geldverspilling. Er is zelfs nog een hele grote groep die niet eens afweet van het bestaan van additieven.

Wij zijn ervan overtuigd dat additieven wel zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn. Echter gaat het erom dat je de additieven juist gebruikt en ook reële verwachtingen hebt van de uitkomst. Wanneer mensen negatieve ervaringen hebben na het gebruik van een additief kan dit enkele oorzaken hebben.

Allereerst kan de kwaliteit van het additief te wensen over laten. Niet alle additieven zijn namelijk van dezelfde kwaliteit. Verder is het van belang dat u geen wonderen verwacht wanneer het gaat om het oplossen van problemen. Een additief blijft een lapmiddel dat ervoor kan zorgen dat een dure reparatie nog een tijd uitgesteld kan worden. Als laatste is het juiste advies altijd erg belangrijk. Een expert kan u over het algemeen goed vertellen of een additief nut heeft of dat het een kansloze zaak is. Een mechanisch probleem is bijvoorbeeld niet op te lossen met een additief. Dat een additief vervolgens niet helpt heeft niks te maken met de kwaliteit van het product, maar eerder met het gebrek aan goed advies.

Er zijn 3 verschillende soorten, namelijk brandstof, olie en radiator additieven. In deze blog gaan we dieper in op de soorten additieven, waarvoor ze geschikt zijn en wanneer het nu wel of geen nut heeft om ze te gebruiken.

Olie additieven

Dit zijn additieven die aan het oliesysteem kunnen worden toegevoegd. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel verschillende soorten oliën voor de motor op de markt. Het draait om de beste prijs-kwaliteit verhouding. Olie heeft in principe dezelfde werking, echter zit er wel degelijk verschil tussen. Motorolie heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat alle onderdelen in de motor worden gesmeerd. Na verloop van de tijd verliest de olie zijn smerende eigenschappen en zal de kwaliteit van de olie achteruitgaan.

Olie toevoegingen zijn ontworpen om bepaalde problemen in de motor te verhelpen. Zo zijn er beschermende en reinigende olie additieven. Daarnaast kunnen olie additieven problemen zoals olieverbruik, olielekkage, carterdruk en tikkende kleppen verhelpen.

Het nut van olie additieven

Vaak vraagt men zich af waarom ze een olie additief moeten gebruiken als de olie goed is? In veel gevallen kan het gebruik van olie additieven uitkomst bieden. Begin dit jaar telde Nederland ruim 12,7 miljoen voertuigen! Er komen dus steeds meer auto’s bij met als gevolg volle wegen. Op het moment dat een auto veel korte ritjes maakt in bijvoorbeeld stadsverkeer of files, komt de verbrandingsmotor en olie niet goed op bedrijfstemperatuur. Hierdoor kan een motor geen maximale prestaties leveren en zal dit ten koste gaan van de smering met motor vervuiling als gevolg. Na verloop van de tijd kan er zelfs slijtage en motorschade optreden. Een veel voorkomend probleem zijn vastzittende- en/of versleten zuigerveren met slijtage en olieverbruik als gevolg. Het toevoegen van een olie additief heeft dus zeker nut en is onschadelijk voor de motor en olie!

Bij een van de bovenstaande problemen is het altijd de moeite waard om een olie additief te proberen. In een aantal scenario’s kan het voorkomen dat een olie additief niet werkt. Een veel te hoog olieverbruik of te grote lekkages als gevolg van mechanische problemen kunnen niet worden verholpen met een additief en zullen in een garage moeten worden gerepareerd.

Benzine en diesel additieven

Brandstof additieven zijn speciaal ontwikkeld om problemen of storingen in het brandstofsysteem te verhelpen. Zoals vanzelfsprekend heeft een voertuig brandstof nodig om vooruit te komen. Echter zijn er veel verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat er vervuiling of andere problemen optreden in het brandstofsysteem. Het is dus belangrijk om uw brandstofsysteem goed te onderhouden en af toe te reinigen met een benzine of diesel additief.

Het nut van brandstof additieven

In feite hebben de brandstof additieven hetzelfde doel als de olie additieven, namelijk het smeren en/of reinigen van het brandstofsysteem. Door het toevoegen van een additief kunt u problemen zoals vervuilde injectoren of een verstopt roetfilter verhelpen en voorkomen.

Brandstof additieven Lindemann

Lindemann heeft ruim 8 verschillende soorten brandstof additieven en dus een breed aanbod om uw probleem te verhelpen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neemt u dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *