Inlaat reinigen

Benzinemotoren na 2004 hebben een directe brandstof injectie. De nieuwe benzinemotoren van tegenwoordig zoals Audi, Seat, Skoda, Peugeot, Renault en de TFSI, TSI en FSI van Volkswagen hebben motoren met directe inspuiting. Merkt u dat uw auto vermogensverlies heeft, het brandstofverbruik toeneemt en de motor onregelmatiger loopt bij een koude start, dan kan het zijn dat uw last heeft van inlaat vervuiling. Het reinigen van uw inlaat kan uitkomst!

Oorzaak inlaat vervuiling

Vervuiling ontstaat door roetvorming, oude olie, korte afstanden en olieverbruik. Een vervuilde EGR die open blijft staan kan de inlaat sterk vervuilen. Korte afstanden, te lange olie intervallen, vervuilde luchtfilter, en olieverbruik zijn uiteindelijk het gevolg van vervuiling in de inlaat. Kenmerken zijn van inlaat vervuiling zijn: onregelmatig- en slecht stationair lopen, storingslampjes gaan branden en beperkt motorvermogen. Na ongeveer 50.000 km zit de inlaatspruitstuk vol met extreme koolafzetting met als gevolg vermogensverlies van 1 t/m mogelijk 20 pk!

Lindemann Diesel Boost
Lindemann Diesel Boost

Na de turbo en intercooler gaat de lucht richting de inlaatspruitstuk. Vervolgens komt er door de EGR ook verbrande lucht mee. Dit is plakkerige lucht en zit vol met teer en roet. Om afzetting in de inlaatspruitstuk te voorkomen kunt u de Lindemann Diesel Boost preventief gebruiken. Voorkomen is dan ook beter dan genezen!

Inlaatspruitstuk reinigen

Instant Power
Lindemann Instant Power

Wilt u uw inlaatspruitstuk zelf reinigen, dan kunt u dat het beste doen met de Instant Power van Lindemann. Dit product is zeer geschikt voor het reinigen van de inlaatspruitstuk. De Instant Power is zowel geschikt voor benzine als voor diesel en wordt verkocht in een spuitbus, waardoor het makkelijk is om in de inlaat te sprayen. Door uw inlaatspruitstuk te reinigen met de Instant Power herstelt u de verloren pk’s en koppel. Bovendien wordt slijtage ook aanzienlijk verminderd.

Geef een reactie

Sluit Menu