Probleemoplosser

Veel van de hedendaagse problemen bij auto’s en machines zijn een gevolg van vervuiling of een gebrek aan smering. De meest voorkomende problemen (en de daarbij behorende oplossing) hebben we hieronder even op een rijtje gezet.

Meest voorkomende problemen

Hoog brandstofverbruik wordt vaak veroorzaakt door vervuiling in het brandstofsysteem. Door het brandstofsysteem schoon te maken en te houden bespaart u flink op uw brandstofkosten!

Oplossing

Wij adviseren om bij elke servicebeurt (ongeveer 1x per jaar) een Lindemann Service Cleaner Benzine ofwel Lindemann Service Cleaner Diesel toe te voegen. Dit zijn krachtige reinigers die het brandstofsysteem zeer grondig reinigen.

Daarnaast adviseren wij de Lindemann Fuel System Cleaner toe te voegen aan iedere tankbeurt. Met één flacon Fuel System Cleaner kunt u ongeveer 10 keer tanken. De Fuel System Cleaner houdt het brandstofsysteem gedurende het jaar schoon wat zal resulteren in een verlaagt brandstofverbruik over een langere periode.

 

Load More

Hoog olieverbruik kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vastzittende olieschraapveren of versleten compressieveren. Wanneer de olieschraapveren niet meer optimaal werken, komt er olie terecht in de verbrandingskamer. Dit resulteert vervolgens in een hoger olieverbruik.

Oplossing

Door de motor inwendig te reinigen met Lindemann Oil System Cleaner (A130) worden eventueel vastzittende olieschraapveren losgemaakt en worden afzettingen verwijdert. Door een inwendig schone motor zal er minder olie verbruikt worden.

Nadat de motor gereinigd is adviseren wij Lindemann Engine Performance Treatment (A102) of Lindemann Worn Engine Treatment (A101) toe te voegen. Beide additieven voorkomen slijtage en verminderen het olieverbruik nog iets meer. Lindemann Worn Engine Treatment adviseren wij voor oudere (ietwat versleten) motoren, de Lindemann Engine Performane Treatment is voor alle andere motoren de beste optie!

Load More

Het wil nog wel eens voorkomen dat er koelvloeistof gaat lekken door de radiateur. Dit is eenvoudig op te lossen met een additief!

Oplossing

Door Lindemann Radiator & Block Stop Leak toe te voegen aan de koelvloeistof zal de lekkage verholpen worden.

Let op: Additieven verhelpen lekkages tot op een zekere hoogte, wanneer de lekkage te groot is zal een alleen een additief niet volstaan.

Load More

Tikkende kleppen worden voornamelijk veroorzaakt door verontreiniging rondom de kleppen.

Oplossing

Wij adviseren daarom de motor te reinigen met Lindemann Oil System Cleaner (A130). Nadat u de motor heeft gereinigd, de olie heeft ververst en het filter heeft vervangen, adviseren wij Lindemann Engine Performance Treatment (A102) toe te voegen. Lindemann Engine Performance Treatment voorkomt verontreiniging in de toekomst en verbetert daarnaast de werking van de kleppen.

Load More

Zuigerveren komen vaak vast te zitten, dit komt door vervuiling binnen in de motor. Oude aangekoekte olieresten verhinderen de zuigerveren. Vaak zorgt dit voor inefficiëntie van de zuigerveren, maar af en toe komen zuigerveren zelfs helemaal vast te zitten.

Oplossing

Door de motor inwendig te reinigen met Lindemann Oil System Cleaner (A130) worden afzettingen en aangekoekte olieresten verwijdert. Hierdoor komen de vastzittende zuigerveren weer los.

Let op: Bij ernstig vervuilde motoren moet de motor soms meerdere keren gereinigd worden om de zuigerveren los te krijgen!

 

Load More