Turbo reiniger

De turbo is een onderdeel dat niet op iedere auto zit. Bevat uw auto een turbo dan is het interessant om eens verder te lezen. Bij een auto met turbo denkt men gelijk aan meer vermogen (pk’s), echter is dit niet het enige. Het doel van de turbo is om de aangezogen lucht samen te persen en te vervolgens te injecteren waardoor de auto extra zuurstof krijgt. Hierdoor vindt er een betere verbranding plaats met als gevolg een efficiëntere lopende motor. Dit klinkt allemaal positief, maar toch is er kans op een vervuilde turbo wat kan duiden op vermogensverlies, hoger brandstofverbruik of veel uitlaatrook. Met een turbo reiniger kunt u relatief eenvoudig problemen met uw turbo verhelpen.

Turbo cleaner

Voor het reinigen van uw turbo adviseren wij de Lindemann Total Care Diesel. Dit is een krachtige diesel reiniger dat ontwikkeld is om het complete in-en uitlaatsysteem, waaronder de EGR-klep, turbo en roetfilter te reinigen. Daarnaast heeft het ook een reinigende en smerende werking op de injectoren. Uw turbo reinigen met Lindemann Total Care Diesel? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Turbo onderhoud

Lindemann Engine Performance Treatment

De turbo bevat geen lagers en wordt dus gesmeerd door de olie. Op het moment dat u een vervuilde turbo heeft kan het vuil binnenin de as schade veroorzaken. Dit komt vaak voor bij auto’s die kleine afstanden rijden of oude/ te weinig olie hebben. De Lindemann Engine Performance Treatment zorgt ervoor dat er ten allen tijde smering aanwezig is, hierdoor wat schade en ook enigszinsvervuiling voorkomen.