Verschil tussen de additieven die olieverbruik verminderen

We krijgen vaak de vraag; ‘’Wat is nu het verschil tussen de Lindemann Worn Engine Treatment en de Lindemann Oil Stop Leak?’’ In de basis zijn beide producten gelijk, maar toch zijn er verschillen. In dit blog gaan we dieper in op deze verschillen en werking van de additieven om olieverbruik te verminderen.

 

Teflon moleculen

In beide additieven zitten “grote” teflon moleculen van 0,4 micron doorsnede. Even voor de duidelijkheid, een micron oftewel een micrometer is: een honderdste deel van de dikte van een vel krantenpapier of een twaalfde deel van de dikte van aluminiumfolieDeze grote teflon moleculen dichten de ruimte die door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand.

 

Lindemann Worn Engine Treatment
Lindemann Worn Engine Treatment, speciaal voor oudere motoren.
Worn Engine Treatment

Lindemann Worn Engine Treatment is speciaal ontwikkeld voor oudere motoren die al wat slijtage vertonen. De Lindemann Worn Engine Treatment heeft het doel om olieverbruik te verminderen dat wordt veroorzaakt door de ruimte die door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand. De samenstelling is op basis van grote teflon moleculen die de ruimte opvullen. Verder bevat het product geen reinigende stoffen, op deze manier zullen de zuigerveren e.d. niet gaan verschuiven. Hierdoor kan namelijk juist olieverbruik ontstaan!

 

Lindemann Oil Stop Leak
Lindemann Oil Stop Leak
Oil Stop Leak

Lindemann Oil Stop Leak is ontwikkeld met behulp van de meest geavanceerde technologie. Het stopt en vermindert olielekkage van motor, versnellingsbak en differentieel. Dit product bevat grote teflonmoleculen, deze moleculen dichten de ruimte die door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand.

Lindemann Oil Stop Leak bevat, in tegenstelling tot “Stop Leak” producten van andere merken geen weekmakers. Weekmakers zijn zoals de naam al zegt producten die de rubberen afdichtingen naast soepel ook week maakt, maar niet hun oude functie weer gaat herstellen. De Lindemann Oil Stop Leak doet dat dus wel en tast de structuur van de keerringen niet aan. Wanneer een product weekmakers bevat zal het slechts een tijdelijke oplossing bieden. De Lindemann Oil Stop Leak bevat dus geen weekmakers en biedt daardoor een duurzame oplossing voor olielekkage. De formule van Lindemann Oil Stop Leak is uniek op de additieven markt!

 

Verschillen beide additieven

De Lindemann Oil Stop Leak heeft ten opzichte van de Lindemann Worn Engine Treatment een extra additief dat rubberen oliekeerringen en o-ringen en ook kunststof delen die “verhard” zijn weer terugbrengt naar de oorspronkelijke flexibiliteit zodat ze weer hun originele functie terugkrijgen. Dit additief zit dus niet in de Lindemann Worn Engine Treatment. Verder is de Lindemann Oil Stop Leak veelzijdiger in gebruik dan de Lindemann Worn Engine Treatment en toe te passen in motoren, handgeschakelde versnellingsbakken en differentiëlen. Dit is ook de reden dat de prijs van de Oil Stop Leak hoger ligt.

 

Conclusie

Beide additieven bevatten grote teflon moleculen die de ruimte dichten dat door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand. Daarnaast heeft de Oil Stop Leak een additief dat oliekeerringen en o-ringen weer hun oude functie doet herstellen zonder gebruik te maken van weekmakers en is veelzijdiger in gebruik en toe te passen in motoren, handgeschakelde versnellingsbakken en differentiëlen. Beide additieven bevatten geen reinigingsadditieven!

Interesse in een van de bovenstaande additieven? Klik hier voor een prijsopgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *